11 de juny del 2012

Cova de les Ànimes I (Matadepera)


La cova de les Ànimes està formada per un conjunt de galeries, de poc més de 270 metres de longitud, però que estan separades per una concreció parietal que permet la connexió visual, però no la física dels dos trams de la cova. La veritat és que, picant una mica, no costaria gaire ampliar el forat i poder passar, d’aquesta manera s’aconseguiria una major facilitat a l’hora d’accedir al que ara es coneix com cova de les Ànimes II. En aquesta ocasió ens hem limitat a la Cova de les Ànimes I

 N 41° 38’ 45,7’’  E  2° 1’ 32,8’’  Alt:  910 m

 La galeria d’entrada es va fent estreta, i l’existència d’una planxa de ferro col·locada per que els sediments no tapin el conducte, dona la impressió de que la cavitat s’acaba, però pel costat dret s’obre la galeria, amb unes dimensions que permeten anar dret.





 Aviat s’arriba al punt en que la galeria queda tallada per la concreció


 Destaca l’acció de la erosió sobre les diverses textures en l’estratificació dels conglomerats








 Fotos: Alfred Montserrat Nebot

2 comentaris:

albertrius ha dit...

el de la barba és l'Andreuet?

Anònim ha dit...

Hola, us faig saber que, del que en dieu planxa de ferro per parar el sediment, al seu dia, havia sigut una porta per protegir el jaciment arqueològic, i que degut a uns espoliadors, va ser sequejada. La pila de terra recolçada a la porta és el que queda del sequeig. Per allà on vosaltres heu passat (la reixa), servia per tancar el lateral.
Us demano que si hi torneu, la trobareu tancada, que respecteu el jaciment. Gràcies!