30 de juny del 2014

El Cau dels Llimbs (Sant Feliu de Codines)



Si fa uns dies vam anar a la cova de Solanes, aquest passat dissabte, amb l’ajuda d’en Lluís Auroux, vam localitzat el Cau dels Llimbs. Situat al vessant sud del Turó de Solanes, aquesta cavitat es troba dins del terme municipal de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental).
Per arribar a la cova cal deixar el vehicle en la pista que passa pel costat de les instal·lacions municipals esportives de les Solanes. En la primera corba a la dreta cal seguir recta en lleuger sentit descendent. Quan acaba aquest tros de pista es segueix un corriol que està bastant tapat per la vegetació. Sense perdre ni guanyar alçada aquest intuïtiu camí, després de creuar unes velles feixes, desemboca en un sender més marcat que baixa amb força fins al peu del cingle on es troba el Cau dels Llimbs.
Coordenades UTM (Datum: ED 50 Fus: 31N) X: 429488  Y: 4614818  Z: 550 m


Es tracta d’una petita cova, de 25 metres de recorregut, desenvolupada a expenses d’una forta tectonització de la zona, on són observables diversos miralls de falla associats a bretxes.
De totes maneres cal destacar que la morfologia inicial de la cavitat ha estat molt alterada per les diverses excavacions arqueològiques que s’han dut a terme. Per als interessats en aquest apartat es recomana visitar el museu municipal de Can Xifreda, a Sant Feliu de Codines

Mirall de falla

Bretxa tectònica 




Per a més informació sobre el Cau dels Llimbs i d’altres cavitats de Sant Feliu de Codines vegeu espeleobloc  
Fotos: Alfred Montserrat Nebot  ©