5 d’abril del 2017

Avenc del Marianet (o de la Llosa) (Gavà-Baix Llobregat)



Seguint amb el tema iniciat el passat 27 de març al voltant dels avencs de la Llosa i Marianet, fa uns dies vam anar a l’avenc del Marianet. Al principal motiu, al marge de conèixer la cavitat, era el de saber quin nom tenia pintat a la seva boca. Tot i l’espessa vegetació no va ser gens difícil trobar-lo ja que a diferència del que ens va passar amb l’avenc de la Llosa, on la divergència entre les coordenades i la situació real era d’uns 20 metres, les coordenades que figuren a Espeleoindex corresponents a l’avenc del Marianet són molt precises.
Donat que l’avenc de la Llosa estava pintat amb el nom de Marianet, estàvem convençuts de que trobaríem la corresponent grafia vermella amb el nom de la Llosa. La qüestió és que no hi havia cap pintada. No sabem el motiu. Potser encara no han passat per aquesta cavitat amb el pinzell o potser es va acabar el pot de pintura.





Nombrosos restes ossis al fons de la cavitat











Possible inscripció de la primera visita a l'avenc per part de Joaquim Montoriol-Pous i Francesc Vicens l'any 1949

Potser vàrem fer alguna cosa dolenta ja que en sortir de la cavitat el panorama era aquest. La pluja no ens va deixar fins al cotxe

ICGC-Instamaps

Alfred Montserrat Nebot ©