13 de juny del 2019

Travessa Canaletes-Grans Canaletes


Al passat més de maig es van celebrar les XXXII Jornadas Científicas de la SEDECK (Sociedad Española de Espeleologia y Ciencias del Karst) a Prada de Conflent (Catalunya Nord). Això ens va permetre conèixer una part de la cova més gran de Catalunya: la cova de Fullà-Canaletes, amb més de 26 quilòmetres de galeries explorades.
Des de que al 1950 es descobrís aquesta cavitat el seu desenvolupament ha anat augmentant fruit de les exploracions de diversos grups espeleològics. Actualment, la descoberta d’altres cavitats properes - coves de Lachambre i d’en Gorner, entre d’altres-, ha convertit el Conflent en una zona d’alt interès espeleològic.
Es mostren aquí algunes imatges de la travessa Canaletes-Grans Canaletes fetes s’obre la marxa però que intenten donar una idea de la cavitat.


Un corriol paral·lel al riu Cadí porta fins a la boca de Canaletes





Hi ha diversos itineraris per fer aquesta travessa. En aquesta ocasió es va seguir la galeria Canaletes, sala de la Foscor, sala d'Amor, galeria dels Macarrons, sala i galeria d'Angkor fins a la sortida per la part turística de Grans Canaletes










Sala de la Foscor




 Sala d'Amor









 Galeria dels Macarrons









 Arribant a la zona turística



Alfred Montserrat Nebot ©