1 de desembre del 2010

Georgia, USA

Del 20 al 27 de maig del 2005 vaig tenir ocasió de visitar l'estat de Georgia (EEUU). Es tractava d'un viatge de feina, però com ja se sap, sempre queda una estona per a quelcom més.
Atlanta, la capital de l'estat de Georgia, és una ciutat típicament nord-americana. Un centre, el downtown, amb alts edificis d'oficines i hotels i una extensa perifèria amb habitatges i centres comercials. La veritat és que no és una ciutat turística com ho poden ser Nova York, Los Angeles o Sant Francisco, però destaquen algunes de les obres realitzades per a les Olimpíades del 1996. El Atlanta's Centenial Park, amb una original font que brolla dels cercles olímpics que hi ha dibuixats a terra, és una bona mostra. No molt lluny d'aquí hi ha el monuments a Pierre de Coubertin.

De la resta de la ciutat ressalten tres indrets: La seu central de la Coca-Cola amb el seu museu, just al costat d'una curiosa galeria subterrània plena de botigues i venedors amb carrets anomenada, com no podia ser d'una altra manera, "Underground". El conjunt d'edificis de la CNN, l' imperi mediàtic d'en Ted Turner, que aleshores complia 25 anys, alberga una amplia zona de restaurants i botigues, entre elles la oficial dels Braves, l'equip de beisbol de la ciutat. I per últim Auburn Avenue, considerat el cor negre d'Atlanta i lloc de naixement i prèdica d'en Martin Luther King. Actualment hi ha un museu sobre la conquesta dels drets civils dels negres.

Travessant les amplies planúries del centre de l'estat, primer per la interestatal 75 i després per la 16, s'arriba a Savannah. Un port a l'estil de Nova Orleans però més petit. Situat sobre la ribera del riu del mateix nom, era l'antic port d'entrada dels esclaus que venien d'Àfrica per treballar als camps de cotó, el mateix cotó que s'exportava des d'aquest mateix port. Actualment, aquesta petita ciutat te el seu encant, especialment la zona que voreja el riu.