15 de novembre de 2016

Avenc de la Ullera (Olesa de Bonesvalls-Alt Penedès)Era un diumenge d’aquells que se’n diuen rúfols, però l’ànsia d’alguns per “anar a fer un forat” i el deler d’altres per “caçar” bolets va fer que acabéssim a l’Ordal. Els forats era segur que els trobaríem, els bolets s’avien de buscar. D’entrada, aquest cúmul de circumstàncies ens va permetre provar un nou sistema per traslladar el material fins a la boca de l’avenc.
La cavitat escollida va ser l’avenc de la Ullera, de 20 metres de profunditat segons la topografia, però la realitat és que actualment arriba a la cota -22 metres. Treballs de desobstrucció, no es sap de qui, han permès guanyar aquests 2 metres. Aquest és un entreteniment que al llarg del últims anys ha donat alguna sorpresa agradable.

 Nou sistema per portar el material espeleològic i alhora recollir bolets

Vista del pou des de la boca

Resident de l’avencLa cavitat esta bastant concrecionada encara que totalment seca. Alguns punts del pou on arriba la lluny solar estan recobert d'una capa verdosa. Segurament organismes fotoautòtrofsEl puntejat assenyala la possible desobstrucció

Per a més informació sobre aquesta cavitat consultar:

Alfred Montserrat Nebot ©